Kopterit.net
Tekniikka => Protopaja => Aiheen aloitti: geeni - 04 Huhtikuu, 2008, 15:09:58
-
Mikäs estää peräservon sijoittamisen putken alkupään sijasta suoraan sinne peräkoneiston viereen, niin ettei tuollaista pitkää tankoa tarvita turhaan väliin? Siis ainakin jos peräservo ei ole mikään kovin iso ja painava mötikkä. Kuvittelisin, että noin pieni painonsiirtymä on vielä helppo tasapainottaa.
Taisi eka ajatus, kun näin 450-kokoisista koptereista ensimmäisen kerran kuvia, olla: "Miks perän ohjaus on toteutettu noin hankalasti?" :P
-
Johdon pituus. Ja tietysti pelko siitä että jos torppaat, niin lavat (joko pää- tai perälavat) niistävät sen servon irti siitä putkesta. Mutta muuten sen voi kyllä sijotta sinne peräänkin.
-
Oma mielipiteeni:
1: Servon johto ei riitä
2: Painopiste kyllä muuttuu
3: Kestääkö servo jos se saa torpatessa lavasta?
-
Ja siitä pitkästä linkistä ei nyt varsinaista haittaa ole.
-op-
-
Juu, eihän se linkki mitään haittaa, mutta ois se silti tyylikkäämpää, jos servo ois siellä missä sitä tarvitaankin :)
Valmistaja tietty haluaa pitää osat standardeina ja vaihtokelpoisina, mutta puhtaalta pöydältä suunniteltaessa peräservon voisi varmasti sijoittaa suht suojaan pyrstöevän yhteyteen.
Pitää joskus paremmalla ajalla kokeilla, miten toi onnistuis.
-
Pidin ennen peräservoa T-Rex 450:ssä ihan peräputken loppupäässä. Toimi ihan hyvin, ja johdon pituus ei ole ongelma näin pienessä kopterissa. Syy, miksi alunperin laitoin tuonne, oli vakiotönärin pehmeys. En jaksanut tilata jäykempää, joten tuo oli helppo ja nopea korjaus, koska lyhyitä työntötankoja on kaapit täynnä. Nyt peräservo on taas normaalissa paikassa, koska uusi S9257 on huomattavasti painavampi kuin vanha HS-56.
-
Tuntuu tosiaan, että tuossa peräservon taakseviemisessä tulee huolia painonjakautuman kanssa. Jos servo on 45cm päässä nupista sen sijaan että olisi 15cm päässä ( ~ normaalipaikassa ) on nuppiin kohdistuva vääntö heti kolminkertainen, vai mitä. Eli 26g painava servo vaatisi nupin etupuolelle 15cm päähän (keulaan) 78 grammaa vastapainoa normaalin 26 gramman sijaan. Ei taida akku mahtua enää kopan sisään, jos sillä yrittää tasapainottaa. Silloin, kun kävin koulua, meillä oli vielä helmitaulut taskulaskimina, eikä matikka ole parhaimpana aineena ollut muutenkaan, mutta korjatkaa, jos olen väärässä. Servon paino ja etäisyydet on ns. hatusta tempaistu
-
Tuollai minäkin asiaa pähkin...
Mun aikanan oli jo sentään laskutikut... ;D
-
Puhumattakaan siitä, miten paljon enemmän energiaa, siis moottoritehoa vaatii raskaamman perän liikuttelu normi setuppiin verrattuna.
-
Onpa niitä vakiona perässäkin ollut.. Ainakin hornetissa.
http://dhrc.rchomepage.com/MSHornet/images/HX3D_heliTx.jpg
.. tiedä sitten miten tuo on toiminut. Kuten jo edellä sanottiin, ensimmäisenä tulee mieleen liika paino perässä. Tasapainotusongelma ja gyron toiminnan haitoiksi liikapainoa. Pitkä piuha voi myös tuoda oman mausteen häiriöinä.