Kopterit.net
Yleiset => Yleinen keskustelu => Yleinen keskustelu sähkökoptereista => Aiheen aloitti: zenix - 01 Tammikuu, 2012, 20:17:38
-
Morjensta.
Ensimmäistä talvea pitäisi korkata ja ihmettelen, että miten kopujen sähköosat kestävät pakkasta? Toinen huolenaihe on kondensoituminen, kun kopun vie sisälle. Tuosta seuraa ruostuminen sun muuta mukavaa.
Vai olenko turhaan huolissani? Quarkin yksikkö on modattu ja sitä ei saa uutta jos sen rikkoo. Kokemuksia?
-
ihan hyvin mulla kestäny isommissa kaikki, rajana taitaa olla vaan pilotin kylmyyden kestävyys, kuhan katsoo vaan että kaikki nupissa on herkkää ja toimii normaalisti :)
sisälle viemisen en usko vaikuttavan mitenkään dramaattisesti, toki toistuvana voi johtaa vaurioihin
-
Lähinnähän ongelmaksi kaikessa elektroniikassa muodostuu lämpölaajeneminen. Se repii elektroniikkaa eli piirilevyiltä voi liitoksia irtoilla tai jopa isokokoiset prosessorit haljeta(olen nähnyt). Jos nyt kuitenkin pysytään kohtuudessa eli pikkupakkasissa niin ei pitäis olla mitään hätää. Ja toisaalta ei kai kenenkään näpit mitään 20 asteen pakkasia kestä :D
En usko että kosteus on mikään ongelma. Normaali huoneilma on niin kuivaa ettei siitä paljon kosteutta kondensoidu ja kopu lämpiää aika äkkiä.
-
Lennetty -25C ilman mitään ongelmia. Alumiininuppi meinaa jäätyä sormiin kiinni ja lähettimen tikut ei tunnu sormien alla kun sormet on tunnottomat.
Sähköjen kanssa ei kuitenkaan ole ollut mulla ikinä mitään ongelmaa ja olen varmaan lentänyt eniten justisa talvella ;D
-
Jep -30 ylikin jo tullut kokeiltua, ei siinä montaa akullista pysty lentään mutta kyllä ne vehkeet pelaa...
Tästä joskus itsekkin aloitin säikeen kun aloittelin
http://www.kopterit.net/index.php?topic=2598.0 (http://www.kopterit.net/index.php?topic=2598.0)
-
Lensin joskus 3vuotta? sitten pakkasella ja muistan että Alignin valkosiniset lavat(jotain sekoitetta?) olivat niin jäässä että vielä lentämisen jälkeenkin olivat sateenvarjolla. Viima vissiin vähän jäähdytellyt. Manööverit taisi olla sillä pakkasella ainoastaan ympyröiden lentämistä joka varmaan lisäsi kuormitusta lavoille yhdestä suuntaa.
Huonot sähköt mulla oli silloin, align rc-9xp servoja ja nekin kyllä toimi. gaui gu-210 gyro ja muuten stock align sähköt kopterissa. Kyllä luulis laatukamppeiden pelaavan :) Ite ainakin veivaan koko talven taas.
-
nuo valkosiniset ovat mielestäni samaa tavaraa kuin keltamustat, eli muovia sisällä on hiilikuitutikku, aivan surkeat lavat ei kannata ostaa. kunnon hiilikuitulavat toimivat kyllä :)
-
Lapojen kärkiiin muodostuu joo jäätä, kannattaa seurailla lapojen kärkiä ja lapoja muutenkin aina lentojen välillä. Aiheuttaa pientä epätasapainoa mikö ilmenee tärinänä mikä rikkoo paikkoja mikä aiheuttaa torppauksen mikä pistäö tilaamaan varaosia mitkä maksaa.
-
Eihän täällä lapissa voi harrastaa juuri ollenkaan jos pakkasia pelkää :D
-20 sole poka mikhän :P
Nytki tässä ollu semmosia kelejä että seiskasatasen lavat ollu ihan kauttaaltaan jään peitossa. Eikä tunnu missään.
-
Kiitos vastauksista. Pitänee koittaa joku kirkas päivä mennä vähä leijjuttelemaan :)
-
Se kondensoituminen voi olla mainittavampi riski vaan siinä tapauksessa, että käyttää laitteita heti sisään päästyä. Jos vermeet seisoo virrattomina kunhan lämpö on tasaantunut ja tiivistynyt kosteus haihtunut takaisin huoneilmaan, ei luulisi suurempia murheita olevan.
Herkempien (ja pienempien) laitteiden kanssa varovaisemmat käyttää muovipussia: kun kapineen sulkee tiiviiseen pussukkaan ulkoilmassa, ei siihen pääse sitten sisälle tuodessa tiivistymään kosteutta lainkaan. Mm. kameroiden kanssa kuullut käytettävän talvisien ulkokuvausessioiden jälkeen.
-
Lauantaina mulla Flymentor toimi sisätiloissa ok, eli swashi liikkui oikein.
Ulkona se kuitenkin lopetti "säätämisen" n. minuutin kuluttua.
Vihreä ei vilkkunut enää. Toki lentely sujui ilman sitäkin ;-)
-
Kokemuksesta voin kertoa että Futaban GY-401 driftaa aika rajusti jos kopun lyö suoraan tulille kovassa pakkasessa, rauhoittui lämpötilan tasoittumisen jälkeen kyllä. BeastX taas ei muutamasta pakkasasteesta välittänyt ollenkaan vaikka löin suoraan tulille.
-
valmistajan sivujen mukaan beastx käyttölämpötila on -15°c +40°c
riittää ainakin meikäläisen nakeille ;D
-
Kokemuksesta voin kertoa että Futaban GY-401 driftaa aika rajusti jos kopun lyö suoraan tulille kovassa pakkasessa, rauhoittui lämpötilan tasoittumisen jälkeen kyllä. BeastX taas ei muutamasta pakkasasteesta välittänyt ollenkaan vaikka löin suoraan tulille.
T-Rex 500 ESP:llä + GY-401:llä en huomannut tuollaista kun talvella sillä lentelin. Sit kun tuli kesä niin torppasinkin sen..
Parhaiten noi koneet lentää talvella ;D
-
Muovilinkit tietty on pakkasella tiukat, mutta jos haluaa hifistellä, niin toiset väljemmät linkit talvikäyttöön tai tarpeeksi voimakkaat servot:)
-Samppa
-
Muovilinkit tietty on pakkasella tiukat, mutta jos haluaa hifistellä, niin toiset väljemmät linkit talvikäyttöön tai tarpeeksi voimakkaat servot:)
-Samppa
tämähän on nupin osalta lähinnä tangollisten kopterien ongelma koska niissä ei stabilointi toimi oikein jos se on jumissa...
tuntuu aika erikoiselta lentää ;D
tietty jos tosi tiukaksi menee niin kyllä linkki voi vaikka napsahtaa halki tms FBL vehkeessäkin + tehoa kuluu pikkasen hukkaan.
perän osalta toi on tietty kaikkia kepakoita koskeva ongelma ja talveksi kannattaa tehdä väljemmät linkinpäät.
e. niin ei ne jäykät linkit tietty missään hyvää tee mutta pointti oli ettei nupin osalta FBL vehjettä juuri haittaakkaan ennenku on tosi tiukat :)
-
HK-linkkien kanssahan riittää, jos niitä on käytetty 5-10 akullisen verran. On ne sitten jo tarpeeksi väljiä pakkasille.
Tulis nyt samanlaiset lumet kun viime talvena: runsaasti ja ilman välikerroksia. Voisi halventaa torppeja hiukan...
-
zxiiccin fbl porossa oli tiukat linkit ja ei niin vääntävät servot, yhdistelmä on huono koska kun biisti yritti pikkukorjauksia niin ne eivät onnistuneetkaan kun servot eivät liikkuneet.
tuloksena oli todella vaelteleva kopu, hankala hallita. herkistelyn jälkeen toimi hyvin :)