Kopterit.net
Tekniikka => Asetukset, säädöt ja vinkit => Aiheen aloitti: pah - 05 Helmikuu, 2013, 16:39:15
-
Olen nyt yrittänyt saada HK250 kopua edes leijutuskuntoon. Tiesin jo etukäteen, ettei se ole helppoa, jos edes mahdollistakaan.
En ole koskaan nähnyt livenä, kun kopteria lennätetään, paitsi omat muutaman sekunnin kopuntuhoamiset.
Ekakopu Eskykopu lensi seinään heti paketista päästyään, ja nyt yritän tällä päästä edes alkua pitemmälle.
En tiedä kuinka kopterit normaalisti käyttäytyvät, jos ei koske muutakun kaasuvipuun. Oman kopun kun nostan ilmaan, niin sen jälkeen pitää heilua vipujen kanssa kuin heinämies, että pysyy edes näköpiirissä.
Onko se ihan normitaitoa, että osaa tikkujen kanssa pitää kopterin edes aarin alueella, vai kui hyvä säädöissä oleva kopu leijuu?.
Löytyykö jostain videota, siis sellaista, jossa kopun annetaan leijua ilman ohjausta. Saisi vähän osviittaa, mihin säätämisellä pitäisi pyrkiä.
Vieläkun saisi erikokoisten koptereiden vapaaleijutusvideoita.
Laitan omastani, kunhan saan sen taas yrityskuntoon.
-
Moi,
Tahtoo olla näin, että pienempi kopu = levottomampi. Kopteria tulee ohjata aktiivisesti, joka tarkoittaa pientä jatkuvaa liikettä. Yleensä jos ei ohjaa ja huomaa kopterin tekevän omiaan, on jo myöhäistä. En nyt ota mitään kantaa tässä FB ja FBL puoleen, vain leijuttamiseen.
Pienet liikkeet on pop. Suosittelen Expojen ja DualRate asetuksia. Kopteri leijuu lattiatasolla huonosti roottorilapojen alaspuskeman ilman turbulenssin takia, joka tulee takaisin lattiasta. Eli vasten perusvaistoja, tulisi kopteri saada nykäistyä hallitusti esim 1m korkeuteen. Mutta joo, nuo on aika levottomia laitteita.
Simulaattori kehiin niin pääsee paremmin kartalle mitä tehdä kun kopteri tekee x y z niin on varmempi olo oman kopterin kanssa.
-
eihän CP kopterit nyt koskaan itsestään leiju vaan aina tarvitsee tikuilla hämmentää että pysyy paikallaan.
olet muuten aloittanut kahdella ehkä vaikeimmalla kopterilla mitä on :D
eskyä en ole lentänyt mutta mitä juttuja kuunnellut ja laitetta kopeloinut niin ihan älytöntä tollasella on yrittää alotella jos ei ole mitään kokemusta miten se kopteri edes käyttäytyy.
250 rekkula taas on oikein säädettynä jo lennettävä (iso miinus kuitenkin kiinakopiosta joka varmasti vaikuttaa käytökseen paljon huonontavasti)mutta silti kaikkein vaikeimmasta päästä. se ei todellakaan mene sinne minne käsketään vaan vikuroi kyllä huolella. leijunnassa se pitäis kyllä jotenkin käyttäytyä mutta siitä eteenpäin ton kokoluokan vehkeet ei kyllä ole mitään varsinaista nautintoa lentää :D
simulaattorin hankinta on kyllä aivan ehdoton! tämän tulet kuulemaan tässä ketjussa uudestaan ja uudestaan.
http://www.phoenix-sim.com/ (http://www.phoenix-sim.com/) maksaa noin satasen. noita saa suomestakin ainakin parista paikasta. käytettynä myyminen ei tuota ongelmaa tämän foorumin välityksellä jos ei maistukkaan. tässä on ilmaiset päivitykset joten arvo ei sinällään laske jos johto on kunnossa (siitä johdossa olevasta mokkulasta tossa maksetaan)
toi toimii suoraan ainakin spektrumin lähettimillä joissa trainer portti. myös futabaan saa adapterikaapelia vajaan kympin hintaan.
edit. katohan joku ehti jo väliin kirjottaa tosta simusta :)
-
Kun olen oman 500 kokoisen saanut säätöihin (päälapa 425 mm, eli roottorin halkaisija vajaa 90 senttiä) se pysyy tyynellä kelillä kovan asettelun jälkeen max 5 sekuntia niin ettei tarvi koskea mihinkään. Sen jälkeen eka tökkäys tikusta pitää osua oikeaan suuntaan tai seuraava tökkäys on helistoren "tilaa ja maksa" nappi.
Eli kaiken aikaa pitää johonkin suuntaan soutaa keppejä, 450 kokoisella vielä enemmän.
Toisaalta kun tuon oppii niin omasta mielestään ei tee mitään eikä ohjaa, mutta silti sormet tekee automaattisesti pieniä ja hienovaraisia korjauslikkeeitä.
Homma tuntui aluksi täysin mahdottomalta hommalta, suorastaan yliluonnollisisa jedin kykyjä vaativalta jutulta, mutta kyllä se treenaamalla lähtee.
Tuohon 250 kokoiseen en nyt ota sen enempää kantaa, tuolta kun foorumia selailee ja etsii HK:n 250 kokoisista juttua niin siitä se selviää, älä kiinny siihen kovin paljoa.
-
Kiitän vastauksista, nämä jo valaisevat asiaa oikein hyvin.
Se phoenix pitää kyllä hankkia, ja kunnon radio. Ovat olleet jo aikomuksissakin, mutta piti kokeilla perse edellä puuhun menoa.
Sen jälkeen kai parempi harjoittelukopu, kuin HK250 Eskyn gyrolla, servoilla, radiolla ja muilla sähköillä.
-
simussa on sekin kiva että pääsee kokeilemaan erilaisia värkkejä :)
-
simussa on sekin kiva että pääsee kokeilemaan erilaisia värkkejä :)
(Täysin OT:) Jaa, mää en löydä siältä simusta ku kopuja, missä ne värkit o? :(
-
(Täysin OT:) Jaa, mää en löydä siältä simusta ku kopuja, missä ne värkit o? :(
Mä myyn artificial värkit, pelit ja vehkeet, eka kauppa goes to Michigan ;D
(sama juttu)
-
Jaa, siis sun nettikauppa on auki...mää en ymmärrä mitään noista sähkö- ja elektoniikkavärkeistä, vanhanaikaista hydrauli värkkiä pittää olla :D