Kopterit.net
Tekniikka => Sähkömoottorit, noparit, akut, laturit ja becit => Aiheen aloitti: kaardian - 08 Elokuu, 2008, 09:46:16
-
Sain sen sitten eilen käsiini. Hieno on!
Mistä tätä ajetaan ???
Elikkä saan kyllä jotenkin NiMH akun latauksen käyntiin mutta mutta... se auto toiminto ei mene päälle millään. Purettuakin sain... mutta en oikeen saa tolkkua tuosta ohjekirjasta.
Mistä se laturi tietää että akku on täynnä? 0,5A latasin kaks tuntia ja sit tuli aikaraja täyteen 4 kennosessa NiMH akussa, ilmeisesti se olis imeny enempiki virtaa?
Akku mitä koitan latailla on 1700mAh NiMH. Virtalähteenä käytän PC:n ATX poweria :)
Voisko joku vääntää vähä ratakiskomallia kun en oikeen rautalankamallia ymmärrä.
-
Mistä se laturi tietää että akku on täynnä? 0,5A latasin kaks tuntia ja sit tuli aikaraja täyteen 4 kennosessa NiMH akussa, ilmeisesti se olis imeny enempiki virtaa?
Se on niin fiksu et se tietää! :) Noin pienellä virralla ladatessa ei kahdessa tunnissa voi saada kuin 1000 mAh akkuun sisään. En nyt muista, että miten kovalla virralla noita NiMH akkuja voi ladata, mutta muistaakseni kuitenkin huomattavasti enemmän kuin LiPo akkuja. Jos vaikka lataat tuota akkua 1,7A:lla niin pitäs mennä noin tunti, että se on täynnä. Laturi kyllä tajuaa millon sinne akkuun ei enää mene lisää tavaraa sisään niin sanoo sillon, että se on täynnä.
-
Millasta purku A määrää suositeltas kun haluan testata että kauan se akku kestää. 4,8V ja 0,4A ?
Pitäs varmaan mitata tuo anpperi määrä ihan mittarilla että paljo vastari servot ja kyro syö "normaalissa" toiminnassa.
Mittailin eilen ehtoolla sitä paljonko tuo laturi hörppäs anppeereja sisään, 1,7 oli suurin määrä. Eli ei juur mitään. Ei uskaltanu laittaa puolta anppeeria enempää meneen ennen ku kysyy. Kolme kertaa akun loppuminen kesken lennättämisen laturin puutteen takia opetti malttia... ja nyt sitä malttia koittaa soveltaa lataamiseenkin :)
Tänään olis tarkotus modata se pc poweri hieman paremmin tuohon käyttöön sopivaksi.
Onko se niin että se akku pitää ensin testata muutamalla täyteen lataamisella ja muutamalla purkamisella ja sitten tallettaa sen tiedot laturin älyyn ja ja... sit se "auto" toiminto on mahdollinen?
-
Saat sen kopterisi virrankulutuksen selville vaikka niin että ajat täydellä akulla yhden tankillisen ja lataat sitten akun täyteen uudestaan. Kun lataus on valmis niin laturin näytön oikeasta alakulmasta voit lukea kuinka monta milliamppeerituntia akkuun on mennyt.
Seuraavalla kerralla aja vaikka kaksi tankillista ja lataa taas ja katso menikö tuplamäärä.
En tiedä onko noissa nimh akuissa nykyisin jotain muisti-ilmiötä mutta en silti käyttäisi yli 2/3-osaa akun kapasiteetista lentämiseen... Lisäksi jos akku on käytetty ja vähän ikääntynytkin niin se saattaa käsittääkseni kyykähtää aika nopeasti kun tyhjenee?
Tuota muisti-ilmiötä voi huijata varmaan sillei, jos sitä on, että purkaa lopun akkua silloin tällöin laturissa ennen uudelleenlatausta.
Tuossa laturissa ei kyllä taida olla mitään autoasentoa. Sen muistiin saa tallennettua eri akkujen latausoletukset mutta se myös muistaa eri moodien viimeisen asetuksen automaattisesti. Eli kun lataat akkusi vaikka 1,7A virralla niin seuraavaksi kerraksi tuo arvo on jo valmiiksi saman latausohjelman oletuksena. Lipopuolella se muistaa myös asetetun kennomäärän.
-
hmm... nyt puhutaan eri "auto" toiminnosta. Elikkä kun le Manuel puhuu että "voit valita automaattiasetukset tai manuaalisesti itse määritety asetukset [auto/man]". Olisko sitte niin että tuo automaatti toiminto pätee vain LiPo akkuihin?
-
Manuaali on kyllä aika sekava tuon osalta... AUTO toiminto näyttäisi olevan juuri NiMH akkuja varten.
"Auto-charge current limit: When charging NiCd or NiMH at 'AUTO' current mode, you can set the upper limit of charge current to avoid from feeding high current to the battery".
Kuulostaa siis vain siltä, että tuossa AUTO moodissa asetetaan joku yläraja virralle ja sitten laturi hoitaa loput. Jotenkin kuulostaa ettei eroa paljon siitä, jos laitat normaali latauksen oikealle kennomäärälle ja asetat sen saman maksimin latausvirraksi. Tuohan laskee sitä latausvirtaa akun täyttymistä kohti automaagisesti niin, että hivuttaa lopussa jollain 0,1A:lla akun täyteen asti.
-
Minten sen AUTO moodin saa päälle? Painamalla kahta keskimmäistä nappulaa yhtäaikaa... ei. en ainakaan keksiny puolentunnin räpeltämisellä että miten sen sais päälle.
-
Kokeilemalla asiat selviää...
Tuon saa päälle sillei että kun asettaa nimh akun latausvirtaa (virran arvo vilkkuu) niin painaa molempia nuolia. Bantam piippaa ja menee autotilaan ja sitten voit asettaa ylärajavirran haluamaksesi
-
Kiitos.
Piti mennä siihen latausvirran vikkuvaan tilaan ja siellä sitten painaa 2 sekuntia niitä molempia nuolia, ni menee automagiikka päälle.
Hieman epäselvä tuo ohjekirja, mutta nyt tietää sitten miten löytyy ne "puuttuvat" toiminnot. :)
-
Asiaa hivuten..... :D
Eli kiinnitin tos vasta huomiota siihen et toi BC6-10 näyttäisi minulla lataavan kennot 4,20V jännitteisiksi, vaikka lipot ovatkin 3,7V...
Asetuksissa näyttäisi lukevan tuo 3,7V..? ???
Eli pieni ylijännete kuuluu asiaan, mutta eiköhän tuo ole jo hieman liikaa???
-
täys lipo on 4.20v/kenno
-
täys lipo on 4.20v/kenno
No sit ei mitää...
Ehdin jo hieman huolestua, kun toi ei antanu tehä säätöjä... Parempi niin... ;D
-
Iltaa, tilattiimma tuo kyseinen laturi ja kauhistuin ohjetta lukiessani, on se niin monimutkikas. Onko jotain välttämättömiä asetuksia joita pitää tehtä ennen kun rupean käyttään laturia? Ja miten saan 3s lipon latautuun???
-
Ei siinä mitään monimutkaista ole, helppo ja yksinkertainen käyttöliittymä. Ohje neuvoo hyvin miten ladataan lipoakku ja tajuat sen kyllä valikoita selailemalla ilman ohjettakin :).
-op-
-
No niin kai sitten, kohta lähetään leirille tulemaan, saatte sitten siellä neuvoa. :)
-
Tän ketjun alkua kattelin ja kauhistuin kun luin miten isolla virralla kehotettiin lataamaan akkuja, kyllähän sen voi ladata niinkin isolla virralla mut siinä kohtasa pitää hyvästellä se akku. Mä oon aina ladannu enimmillää jollai 0.5A jopa 3000mAh akut.
Nimh akuissa se tunnistetaan näin: Just kun akku on valmis niin sen jännite laskee ja laturi huomaa tämän ja katkasee virrat. Tätä kutsutaan delta piikiksi.