Kopterit.net
Tekniikka => Sähkömoottorit, noparit, akut, laturit ja becit => Aiheen aloitti: MikaH - 03 Maaliskuu, 2009, 13:42:14
-
Terve..
En oo varma kuuluuko tänne alueelle mut...
Tuli tilattua t-rex450se kitti. Perälle mulla olis valmiina gy401 ja s9254.
Reksän mukana tulee 430x motti ja RCE-BL35X 35A nopari.
Ymmärtääkseni toi nopari (BEC??) antaa ulos 6v. Mites mahtaa olla ton gyron ja servon kanssa kun Futaban sivuilla käyttöjännitteeksi annetaan 4.8v Ja erikseen vielä mainitaan ettei suositella 6v.
Kärkkäisen sivuilla annetaan käyttöjännitteeksi 3.8-6.0v ja Saben sivuilla 4.8v ???.
Sanokaas viisaammat tarviiko tohon väliin hommata vielä joku regulaattori aloittelijaa vielä enemmän hämmentämään ::) vai kytkenkö vain kiinni ja lentämään :D
-
http://trex-store.com/store/product_info.php?cPath=27_29&products_id=666 (http://trex-store.com/store/product_info.php?cPath=27_29&products_id=666) esim. tuommonen väliin.
-
9254 Vaatii tipautuksen 5V:lle, tollainen RikuP:n step down on ihan simppeli ratkaisu.
-
9254:n paketissa lukee "4.8V only". Eli tarvitsee periaatteessa jännitteenalennuksen. Tosin ajelin T-rex 500:ssa Futaban 9257:ttä 6 voltilla ongelmitta koko viime kesän ja toimii edelleen...
9254 on aika järeä 450:n peräservoksi... 9257 olisi melkein kaksi kertaa kevyempi.
-
"Tuo 4.8V only" tarkoittaa 4-kennoista Nixx-akkua, joka on juuri laturista irroitettuna about 5.7V, jotkin kennomerkit vieläkin korkeammalla, toki kuorman alla tippuu likelle 5 volttia. Reguloitu 5.0-5.4V toimii todella mainiosti 9254:lla!
BTW. Itse ajelen HK_450:ssä 401+9257 settiä reguloidulla 6V! saaspas nähä kuin kauan kestää...
-
9254 on aika järeä 450:n peräservoksi... 9257 olisi melkein kaksi kertaa kevyempi.
Joo, vähän on isohko. 9254 on kuitenkin standardiservo jota käytetään lähinnä .50/.90-luokan kopuissa. Jaa noh, 500 luokkaankin taitaa vielä mennä. 9257 olis paree...
-
9254 on aika järeä 450:n peräservoksi... 9257 olisi melkein kaksi kertaa kevyempi.
Joo, vähän on isohko. 9254 on kuitenkin standardiservo jota käytetään lähinnä .50/.90-luokan kopuissa. Jaa noh, 500 luokkaankin taitaa vielä mennä. 9257 olis paree...
No joo, isohan toi on...
Ton servon kanssa kävi niin etten päässyt itse hakemaan ko. servoa, niinpä laitoin emännän asialle Sabeen ;D ja lapun käteen mitä piti tuoda.
Siinä servoa asennellessa HBK2:een hiukan ihmettelin et miten mahtaa käydä tämän "tiiliskiven" kanssa ja kyllä hymyilytti kun Kingin perä ei oikeen tahtonu irrota maasta :D.
No tarkoitushan oli ostaa se 9257 mut olin kirjoittanut siihen lappuun 9254.
En lähteny vaihtamaan kun leijuttelussa toimi ihan hyvin kunhan laittoi paaaaaljon painoa Kingin nokalle.
Pitääpä tilata toi regulaattori ja ehkä hieman kevyempi peräservo, jos vaikka pääsis taivaalle asti.
Kiitos kaikille vastanneille
t:Mika
-
Jollen ihan väärin ole ymmärtänyt, niin tuo stepdown onnistuu laittamalla diodin tuonne johdon väliin. Voi olla että kaupan värkit on ihan samanlaisia, mutta niillä on vaan hienompi nimi. ;D
http://runryder.com/helicopter/t463572p1/ (http://runryder.com/helicopter/t463572p1/)
-
Two-way step-downissa on kaksi diodia vastakkaisiin suuntiin. Toisellahan ei luonnollisesti tee mitään paitsi jos step-downin onnistuu kytkemään toisin päin ;)
-
Tyhmä kysymys, mutta aloittelijana kysyn kuitenkin. Tarviiko ton regun ottaa pois, jos käyttää lipon sijasta "normi" akkua, joka ei regua tarvitse?
-
Tyhmä kysymys, mutta aloittelijana kysyn kuitenkin. Tarviiko ton regun ottaa pois, jos käyttää lipon sijasta "normi" akkua, joka ei regua tarvitse?
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä :).
Regun tarvitsee silloin jos vastarin ulostulojännite on enemmän kuin jonkun komponentin kestoraja. Ei ole oikeastaan kyse siitä onko lipo vai nikkelipakka tai onko regua vai ei. Kun vastariin syötetään virtaa liposta niin tarvitaan regulaattori, koska 2 kennoisen lipon jännite on liian suuri useimmille servoille ja sähköosille (poikkeuksena 8V kestävät servot). Jotkut regut syöttävät vastariakulta vastarille 5V. Tällöin ei tarvitse 5V stepdown regua vastarin ja 5V speksattujen laitteiden välissä. Jotkut regulaattorit syöttää vastarille korkeampaa 6V jännitettä, jolloin tarvitsee laittaa 5V stepdown regu esim. gyron ja peräservon väliin.
Stepdownia voi joutua käyttämään myös "normiakuilla", eli nikkeleillä. 5 kennonen nikkelipakka on täyteen ladattuna n. 7.5V. Tällöin pitää myös käyttää joko 5 vai 6 voltin regua. 5V syöttävää regua käytettäessä ei tarvitse käyttää toista stepdown regua, koska vastari antaa jo valmiiksi 5V jännitettä. Huono puoli on se, että servot saa samaa 5V jännitettä ja ovat silloin hitaampia ja vääntävät vähemmän. 5 kennoisen nikkelipakan kanssa voi käyttää myös 6V regua, jolloin servot saa 6V, mutta joutuu käyttämään 5V stepdown regua joillekkin laitteille. 5 kennoista nikkelipakkaa voi käyttää tosin myös melko huoletta ilman regua 6V:lle speksattujen servojen kanssa, koska nikkelikennojen jännite laskee käytössä melko nopeasti.
Vaikka joku osa olisi speksattu esim. 4.8V:lle, se toimii myös korkeammalla jännitteellä. Ne kokeilut pitää tehdä kuitenkin omalla vastuulla, laitteen käyttöikä voi mm. laskea jos käyttää korkeampaa jännitettä kuin valmistaja suosittelee.
-op-
-
Kannattaa myös huomata että diod(e)illa toteutettu step-down ei ole regulaattori vaan pudottaa jännitettä vain kynnysjännitteensä verran joka on vajaan voltin (n. 0,7V kuormittamattomana).