Kopterit.net
Tekniikka => Radio-ohjaimet, servot, gyrot ja lisävarusteet => Aiheen aloitti: jsuominen - 07 Syyskuu, 2010, 20:04:42
-
Minkäköhän mallisia servoja vois tohon heliin laittaa mitkä olis hyviä tai parempia kuin paketin mukana tulleet.
-
Micro kokoiset servot ovat passeleita, ja mikäli sinulla ne "amig" servot niin huhujen mukaan ovat oikein hyviä ja toimivia servoja... eli miksi vaihtamaan?
-
Mulla ainakin peräservo Amigilta asennettuna 450 Rexiin. Pelittää todella hyvin. Älä vaihda mihinkään, ei mitään syytä. Jos perä ei pidä niin vika jossain muualla.
-
Aattelin lähinnä että jos mennee rikki nupin servoista joku niin saisko jostain halvemmalla vastaavia servoja.
-
Aattelin lähinnä että jos mennee rikki nupin servoista joku niin saisko jostain halvemmalla vastaavia servoja.
Käytä muovisia servo armeja, ei mene servot ;D
-
Eikä noi helposti rikki mee, itsellä nuo samat servot käytössä ja monta torppia kestänyt todella hyvin, ainoat mitkä noista hajoaa ni on ne kiinnikekorvakkeet, mutta leluja.netistä pitäisi saada uusia kuoria!! En suosittele vaihtamaan mihinkään!!
-
No jos jotain muuta halvempaa haluat, niin E-baysta saa. Planemodel myy TowerPro-servoja, 20 dollaria 4 kpl, jotka on kai futaban tekniikalla. Mulla ainakin pelittää hyvin. Nopeus 0.12 / 60 astetta ja samaa mallia piti olla peräservoakin, 0.07/60 astetta. Sitten jos rahaa haluat laittaa servoon niin harjattomia, alumiinikuorisia Rageous-servoja saa vähän yli 100 dollarila kappale. Nopeudet ovatkin sitten jo nuppiservossakin 0.04 luokkaa mutta nollan alle ei kai nekään mene,,, Olikohan nimi oikein, palaan asiaan jos ei ollut. Kyä kaikkee on.
Joo kuoret lohkee pahassa torpissa ja menee muuten rattaatkin, tosin siihen tarvitaan jo voimiakin, vaikka olisi muovinen servoarmikin. Koettu on,,, ;)
Mutta jos allekirjoittaneella olis jo alusta saakka ollut noi Amigin metal gear servot, ei olis joka viikko tarvinnut ostaa uutta settiä Lelu-Amista,,,heh mutta kun ei tajunnut,,,
-
Kaveri torppaillut lukemattomia kertoja noilla Amigeilla ja ei ole vissiin yksikään särkynyt. Klappia niissä on jonkin verran jostain syystä.
-
Muuten off topic, B12, millä perusteella meidän arvot on nousseet täällä kopterinetissä. Viikko sitten olin vielä JR member ja taisit olla sinäkin mutta nyt on arvo noussut vaikka en ole ollut kertausharjoituksissakaa n,,heh
Jsuominen, mitenkä olet saanut Amigin vireeseen ja paljonko olet lentänyt ? Onko hyvä peli ja käykö siihen normi Trex nupin osat?
-
Arvot nousee sitä mukaa kuinka paljon
kirjoittelee ;)
-
Jaahas, oikein arvovaltainen kommentoija. No nyt saan nukkua yöunet paremmin,,,heh ;D
Mutta huolestuttava piirre tuli mieleen, laskeeko arvo jos ei kirjoittele ? Mitä jos narraa toista harrastajaa ?? :o
Mikä on ylin arvo minkä jälkeen ei enää voi saavuttaa mitään ? Musta vyö koptereissa,,,?
-
Arvoilla ei ole periaatteessa merkitystä, tulevat sen mukaan paljoko on kirjoitellut viestejä foorumille..
-
Joo, heh heh, (nauraa omille vitseilleen) pitäähän sitä vähän leikkiä laskea,,,
-
Eiks se ole toi Administraattori se kaikista korkein arvo. Sinne ei vaan ihan joka poika pääse, ei edes spämmäämällä koko foorumia täyteen. :D
Jees, ja OT päättyy tähän..
-
En ole Admin :)
-
Paljon on omasta mielestä opittu säätämisestä, mutta lentäminen on jäänyt melko vähille koska gyro meni heti kättelyssä rikki ja tilasin uuden ebaystä 12 eurolla ja kun pääsen työreissulta kotiin niin se olis kotona. Tilasin myös pari turnigyn akkua toivottavasti toimivat hyvin.
Miten meinaatte että kannattais laittaa noi lapakulmat ja kierokset ja ohjaukset herkyydet amigiin.
Kyllä ne nupin asot ainakin näyttää samalta mutta en oo vielä kokeillu livenä, meinasin kyllä että jos torppaa oikein kunnalla niin tilaan ebaystä koko nupin ja rungon. Kaverilla trex mutta ei kunnon ohjainta mutta kyllä me kahestaan teiän avulla vehkeet kuntoon laitetaan.
-
Kannattaa vilkuilla tuolta align sähkökopterit osiosta 450 reksiin liittyvät säikeet, ne on lähes vastaavia tuon amigin kanssa(ei PRO) joten hommat menee päittäin aika hyvin.
Mutta nopsaan...esim:
Normi mode
Kaasukäyrä: 0-40-50-60-100
Lapakulmat: -5 - +5 - +9
Idle1
Kaasukäyrä: 70- flat -70 (eli suoraviiva)
Lapakulmat: esim samat kuin ensimmäisessä (sport tyyliseen lentoon)
Idle2
Kaasukäyrä: 90- flat -90
Lapakulmat: +-12 (3D lentoon)
arvot on ihan viitteellisiä jokainen löytää mieluisensa säätämällä...
-
Mulla on nyt kovasti kokemusta harrastuksen aloittamisesta, tämä oli eka lennätyskesä ja monilla asetuksilla tuli koitettua kopua ilmaan. Mun aloittelijan rauhallinen aloitussetti, millä voi lennätyksen aikana hengittääkin, on seuraava :
Norm mode:
throttle: 0-45-45-45-53
mankka kotona, kuvailen lapakulmakäyrän: eka pykälä nolla, sitten toinen pykälä 8 % josta jatkuu lineaarisesti 75 prosenttiin. Maksimi lapakulma asetettu swashplatemixillä ja mekaanisesti 10 asteeseen minkä yli ei mennä. Tällä on hyvä laskeutua koska lapakulmakäyrän resoluutio on hyvä.
Idle 1:
throttle: 0-50-50-50-55
lapakulma: eka pykälä nolla, sitten toinen pykälä 8 % josta jatkuu lineaarisesti 100 prosenttiin. Tällä on hyvä lentää helppoa kaartelulentoa ja sähkö riittää hyvin 8-9 minuutin lentoon.
Idle 2
throttle: 0-75-75-75-83
lapakulma: Eka pykälä nolla, sitten toinen pykälä 8 % josta jatkuu lineaarisesti 100 prosenttiin. Tällä on hyvä aloitelijan ottaa kopu ilmaan koska nupissa on kierroksia ja siten hyrrävoimia ja siten riittävästä vakautta.
Jos otat ilmaan vaikka tuolla laskeutumiskäyrällä, varovasti ja hiljaisesti, niin vaarana on, että jäät siihen kymmenen sentin korkeuteen "säätämään" ja maan läheisyys on tunnetusti kopterille vaarallista, niin siinä voi hetken päästä olla lapoja ja muuta rojua olla irrallaan ilmassa. Lisäksi kopu kallistuu vasemmalle jos et korjaa ja taas on vaaran paikka.
Lähdössä nosta kierrokset maassa sille tasalle, jossa ne eivät enää nouse, eli olet silloin lentokierroksilla. Kyä sen kuulee. Sitten lapakulmat kakkoon ja rykäiset kopun vauhdikkaasti ilmaan kerralla. Nousun jälkeen vaihda Idle 1 niin sähköä säästyy. Jos tahdot leiutella, niin tule sitten kopterillasi alaspäin siihen pariin metriin ja tullessasi vaihda vielä siihen Norm mode niin leiutus on tarkempaa.
Säädä kopu niin, että et mene ollenkaan negatiiviselle lapakulmalle. Mihin aloittelija sitä tarvitsee kun kopteri tulee maahan välillä tahtomattakin,,yeah.
Toki annan arvon Ollosenkin neuvoille mutta mulla hitaan hämäläisen hermot ja näillä tälleillä on nautittu lentämisestä tänä kesänä joka tuulessa ainakin sellaiset 50-70 kertaa. Eikä yhtään torppia huom !! (olenko vain luonnonlahjakkuus vai vainko moukan tuuria ?)
Muista ekoilla lennoilla käyttää Lipopiipparia ja muista mitata, montako milliampeerituntia kulutit per lentominuutti. Tiedät sitten seuraavalla kerralla asettaa mankkasi ajastimen oikeille lentominuuteille, ettei akku mene liian tyhjäksi.
Huh huh, olipahan taas vuodatusta,,,heh