Tyhmä kysymys, mutta aloittelijana kysyn kuitenkin. Tarviiko ton regun ottaa pois, jos käyttää lipon sijasta "normi" akkua, joka ei regua tarvitse?
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä
.
Regun tarvitsee silloin jos vastarin ulostulojännite on enemmän kuin jonkun komponentin kestoraja. Ei ole oikeastaan kyse siitä onko lipo vai nikkelipakka tai onko regua vai ei. Kun vastariin syötetään virtaa liposta niin tarvitaan regulaattori, koska 2 kennoisen lipon jännite on liian suuri useimmille servoille ja sähköosille (poikkeuksena 8V kestävät servot). Jotkut regut syöttävät vastariakulta vastarille 5V. Tällöin ei tarvitse 5V stepdown regua vastarin ja 5V speksattujen laitteiden välissä. Jotkut regulaattorit syöttää vastarille korkeampaa 6V jännitettä, jolloin tarvitsee laittaa 5V stepdown regu esim. gyron ja peräservon väliin.
Stepdownia voi joutua käyttämään myös "normiakuilla", eli nikkeleillä. 5 kennonen nikkelipakka on täyteen ladattuna n. 7.5V. Tällöin pitää myös käyttää joko 5 vai 6 voltin regua. 5V syöttävää regua käytettäessä ei tarvitse käyttää toista stepdown regua, koska vastari antaa jo valmiiksi 5V jännitettä. Huono puoli on se, että servot saa samaa 5V jännitettä ja ovat silloin hitaampia ja vääntävät vähemmän. 5 kennoisen nikkelipakan kanssa voi käyttää myös 6V regua, jolloin servot saa 6V, mutta joutuu käyttämään 5V stepdown regua joillekkin laitteille. 5 kennoista nikkelipakkaa voi käyttää tosin myös melko huoletta ilman regua 6V:lle speksattujen servojen kanssa, koska nikkelikennojen jännite laskee käytössä melko nopeasti.
Vaikka joku osa olisi speksattu esim. 4.8V:lle, se toimii myös korkeammalla jännitteellä. Ne kokeilut pitää tehdä kuitenkin omalla vastuulla, laitteen käyttöikä voi mm. laskea jos käyttää korkeampaa jännitettä kuin valmistaja suosittelee.
-op-