Tuolla jo toisessa postauksessa tästä kerroinkin mutta kerrotaampa täälläkin
HeliCommandissa on 3 gyroa sisällä ja yksi kamera. Laite myös tekee itsenäisesti CCPM miksauksen. Laitteen kanssa voi käyttää lisäksi ulkoista tail gyroa jos haluaa mutta tällöin ei saa pyörittää kopteria enempää kuin 400ast/sek tai HC menee sekaisin ja no lopputuloksen varmaankin kaikki arvaa
HC:stä on olemassa 3 eri versiota
HC 3A = perus versio joka osaa levelöidä kopterin
HC 3D = mukana kamera ja 3D temppujen tekeminen mahdollista, ei kylläkään mitään hardcorea
HC Profi = enempi jo ammattilaiskäyttöön tarkoitettu stabilisaattori
HC 3Dssä olevaa kameraa ei tarvitse välttämättä käyttää mihinkään, se mihin sitä käytetään niin on vain noin paikan määritykseen ja samoin korkeuden mittaamiseen. Ei mikään hirmu tarkka mutta pitää kyllä kutinsa kohtuullisesti.
HC:ssä on 3 eri modea, täys stabilointi, puolikas ja ei mitään. HChän ottaa vallan siinä vaiheessa ja alkaa stabiloimaan kopteria.
Osaa myös nostaa kopterin maasta ylös jos niin haluaa.
Valokuvaajat tykkäävät käyttää HCtä koptereissa ja onhan se ymmärrettävää tietty.. Laitetaan kopteri 100m korkeuteen ja katotaan pikku töllöstä että nyt on optimaalinen kuva ja sit räpsistä... ja ei tarvii huolehtii siitä että kopteri karkaisi jonnekkin. Ja sitten tietty noi kopterit missä ei ole flybaria stabiloimassa.
Tietty paikallaan pito noissa ei toimi kuin 0.5 - 5m korkeuksissa (siis HC 3D mallissa). Ja 3D malli pitää olla asennettu niin että kameralla on esteetön näkyvyys jos sen haluaa saada toimimaan kunnolla. Tai sitten asentaa sen jonnekkin sisälle ja laittaa mustan teipin kameran eteen että se sitten ei todellakaan ota osaa lentämiseen sen osalta.
3D versio osaa myös auttaa invert lennossa mutta sillon pitää tietty itse hanskata kopterin lentokorkeus.
Laitehan on kaksi osainen, äly yksikkö kameroineen ja gyroineen ja sitten kytkentä yksikkö mikä asennetaan kaikkien servojen ja vastaanottimen väliin. Poikkeuksena tietty voi jättää ESCin ja tail gyron kytkemättä jos näin haluaa. Oletusarvona ja parhaan tuloksen saamikseksi kyllä suositellaan että kaikki kulkee sen läpi.
Tullut moista tutkailtua kaverilla kun pitäs asentaa semmonen sen Hughesiin... notta ei hajottelis sitä koko ajan
No toisaalta, onko moinen sitten hyvä laitos lennättämisen opettelemiseen... tjaa-a en syvemmin ota kantaa moiseen... tietty saattaahan sillä säästyä muutamalta crashilta mutta onko se hinnan värtti sitten, tuon hinnalla kyllä korjailee kopteriaankin jo paljon.
Summasummarum pelkikkä gyroilla stabilointia ei pysty toteuttaa vaan älyä tarvitaan siihen myös.
Noitahan löytyy muitakin esim. Spartan AP2000i ja FS5S Co-Pilot
--jp