ps. 2.4ghz taajuudella myös lennätin todella kauas ilman moitteita alipäästösuotimen kanssa, mutta kun fpv laitteiston kytki päälle niin kantama tippui 60-70 metriin??
Siis missä kohtaa se alipäästösuodin on? Jos videolähetin on pois päältä, niin eihän se silloin mitään lähetä ts. alipäästölläkään ei ole merkitystä mihinkään.
Häiriöt voi johtua muutamastakin asiasta. Jos servot nykii koko ajan, niin tuo videolähetin häiritsee suoraan vastaanotinta tai servoja. Kaikkien servopiuhojen kiertäminen ja laitteiden suojaus sähköä johtavalla teipillä saattaa auttaa. Samoin piuhojen päälle voit kokeilla laittaa pienet ferriittihelmet.
Toinen mahdollisuus on, että häiriytyvän vastaanottimen suotimista pääsee syystä tai toisesta läpi tuon videolähettimen signaali. 2,4 GHz laitteilla tuo johtunee siitä, että kapeakaistaiset suotimet päästävät läpi myös harmoniset taajuudet, eli 1,32 GHz:n ensimmäinen harmoninen menee läpi 2,4:n suotimista ja vastaanottimen ensimmäinen vahvistinaste pudottaa vahvistustaan (säätää automaattisesti vahvistuksen havaitun signaalin voimakkuuden mukaan, eli luulee signaalin olevan suurempi kuin todellisuudessa on). 35 MHz vastaanottimellakin voi voimakas signaali mennä läpi suotimista tai suotimien jälkeiset vedot piirilevyllä voivat toimia riittävinä vastaanotinantenneina. En ole satavarma miten sinun vastari on tehty, mutta jos saat siitä RSSI:n ulos, niin voisi kokeilla siitä. Eli mittaa RSSI:n ilman lähettimiä ja kytkee vain fpv-lähettimen päälle (rc-lähetin siis pois päältä koko ajan). Jos RSSI muuttuu, niin videolähetin pudottaa vastarin vahvistusta. Tämä siis puhtaasti mututuntumalla.
Videolähettimen antenni kannattaa siis laittaa mahdollisimman kauas rc-vastarista ja sen antennista. Itse suojasin myös rc-vastarin alumiiniteipillä. Silti servot nykivät, kun laitteessa (lennokissa) on ylimääräisiä johdotuksia gyroilla sun muilla turhakkeilla. Yksi torppi on tullut ohjauksen katkettua.
Seuraava keino on lisätä lähetystehoa ohjaukselle.