Ehkä tässä nyt kuitenkin annetaan ohjeita kuinka aloittaa harrastus
järkevästi.
Simulaattori+radio on kallein ja tärkein hankinta aloittajalle. Sillä pääsee harjoittelmaan ilman, että torppaus maksaa jotain. Jos hankinta epäilyttää, niin kannattaa tällä foorumilla kysellä kuka pystyisi järjestämään mahdollisuuden kokeilla simulaattoria käytännössä. Samalla pääsee todennäköisesti näkemään miltä rakennettu kopteri näyttää ja miten se liikehtii. Videolta katsottuna siitä ei kyllä saa täysin oikeaa kuvaa.
Kopteripaketti (runko+elektroniikka) kannattaa siten ostaa yhdellä kertaa (ei kuitenkaan välttämättä samasta paikasta). Samalla tulee hankkia hyvät työkalut, ei mitään Motonetin tai Bilteman kuusiokoloavaimia. Eri kokoiset kopterit vaativat eri kokoisia työkaluja. On tärkeää, että omistaa oikeat työkalut kyseessä olevan kopterin kasaamiseen. Halvoilla työkaluilla menee räpeltämiseksi ja lopputulos kärsii. On harmillista, että kopterin runkoon sijoitetaan 200-500€, mutta sitten yritetään rakentaa ja huoltaa sitä 10€ työkaluilla. Unohtaa ei sovi myöskään ruuvinlukitetta, pikaliimaa ja laturia ym. Kopteria ei voi rakentaa/säätää, jos ei saa virtoja päälle.
Kopteria ei oikein voi kasata kunnolla, jos servot tai vastari puuttuvat. Toki, voihan sen rakentaa kuin palapelin, mutta yleensä valmiiksi kasatun rungon joutuu sitten purkamaan osin, että saa elektroniikan rakennettua sisään ja johdotukset tehtyä järkevästi. Kokemuksesta voin sanoa, että jos ei rakentaessa käytä ruuvinlukitetta, niin ihan varmasti jää ruuveja lopulta lukitsematta -->jossain vaiheessa joutuu sitten tämän vuoksi korjaamaan tai tulee torppaa kun ruuvi irtoaa. Toisaalta lukitteella kiinnitettyjä ruuveja voi olla hankala avata, etenkin jos ei käytä Lynx:n tai muiden valmistajien tarvikeruuveja, joiden kannat kestävät paremmin. Aloittelija tuskin käyttää erikoisruuveja, koska ne tuovat lisäkustannuksia.
Nämä ovat käytännön vinkkejä teille aloittelijoille. Ei kannata masentua, vaan lähteä omaan budjettiin sopivalla setillä liikenteeseen tai sitten säästää ja hankkia kunnon paketti yhdellä kertaa, vaikka sitten käytetty. Sen saa sitten todennäköisemmin paremmin kaupaksi, jos innostus lopahtaa tai kun on hankkimassa seuraavaa kopteria. Kopterin kasaaminen on opettavaista ja se kyllä auttaa sitten myöhemmin huolto ja korjaushommissa, kun tietää mitkä ruuvit tarvitsee avata.
Kaikkien tämä foorumin ylläpitäijen puolesta voin luvata, että pyrimme pitämään keskustelut täällä asialinjalla ja puuttumaan, jos joku neuvoo tahallaan väärin. Mutta mielipiteet asioista ovat aina kirjoittajan omia; perustuen joko hänen omaan kokemukseensa tai olettamuksiinsa.
-Teme
Täältä löytyy juttua kuinka tähänkin ketjuun kommentoineet ovat itse aloittaneet kopteriharrastuksensa:
http://www.kopterit.net/index.php/topic,5485.msg48253.html#msg48253