Kirjoittaja Aihe: Atmega8 eri versiot  (Luettu 3272 kertaa)

Poissa okallio

  • Pro torppari
  • ****
Atmega8 eri versiot
« : 24 Kesäkuu, 2013, 16:36:16 »
Guruille asiaa. Mulla on aiemmin tehty 6 kpl erä harjattomia I2C-säätimiä Mikrokopteriin. Nyt tein uuden 6 kpl satsin. Molemmissa päällisin puolin samoilla merkinnöillä olevat Atmega8 - prossut. Ongelmana on että vanhempi satsi lähti aikanaan laakista toimimaan ja uusi ei sitten millään. Sekä bootloaderin lataus että softalataus menee ok ilman erroreita. Mutta kun palikat kiinni FCn I2C
-väylässä vilkuttelee ne randomisti erroreita. No voishan olla että ois uusissa tekovikaa mutta kun vaihtaa päittäin prossuja uusista vanhoihin niin vika seuraa prossujen mukana.

Vanhoissa prossuissa (siis toimivissa) takapuolella merkinnät:
9H4169
35469L
1-P
0949 e3

Ja uusissa (ei toimi):
H6M028
354VAN
6-A
1139 e3

Molemmissa siis kannessa lukee Atmega8A-AU.

Mitämitäkummaa?

Poissa Xen

  • Seniori torppari
  • *****
Vs: Atmega8 eri versiot
« Vastaus #1 : 24 Kesäkuu, 2013, 17:02:15 »
Gurusta kaukana, mutta yksi arvaus: atmel on päivittänyt tuotantolinjojaan vuosien saatossa ja uusissa piireissä on pienempi die sisällä, yleensä ne on kylläkin merkitty A-kirjaimella. Ja ihan kaikki ei välttämättä toimi prikulleen samalla tavalla kuin ennen. Tuossa jotain vastaavaa juttua: http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=printview&t=111519&start=0

Päiväyskoodihan on tuo 0949 eli vuosi 2009 ja viikko 49. Mutta mikä siellä sitten oikeasti on vikana, vaikea sanoa. Scheman tarkistus ja oskilloskooppia?  ::)

Poissa ija

  • Pro torppari
  • ****
  • RC Jets Finland,OIK
Vs: Atmega8 eri versiot
« Vastaus #2 : 24 Kesäkuu, 2013, 22:50:58 »
Moro.

Tiedä siitä gurusta tahi noista piiriversioista mitään mutta pari vaaranpaikkaa tulee mieleen (varsinkin jos vekotin ei herää resetistä ollenkaan mutta se jäi sun kuvauksessa vähän epäselväksi):

1) Millainen kide sulla on? onko siinä oikeanlainen kapasitanssi parina? Tarkista skoopilla, että kide oikeasti värähtelee ja stabiloituu tarpeeksi vikkelästi - jos se on aikaisemmin toiminut ns. pyhällä hengellä, voi olla että prosesimuutoksen ansiosta ei skulaa enää.

2) Jos siellä on vaihtunut piiprosessi, niin virransyötön stabiiliusvaatimukset voi olla kovemmat (vähemmän hajakapasitanssia piillä). Onhan jokaisen jännitesyötön vieressä 100nF konkat? Ja saattaa vaatia rinnalle myös 10nF konkat.

edelliseen liittyen: Stabiloituuko virransyöttö tarpeeksi nopeasti ja nätisti? --> Viivästä resetistä heräämistä. 
Tuostahan voisi laittaa Atmelille kysymyksen myös... et välttämättä ole ainut, jolla on haasteita.

edit: lueskelin tuon Zenin vastauksen, jossa näkyi oleva samaa. Katsoppas se kide ensin :)

t. Ilkka
« Viimeksi muokattu: 24 Kesäkuu, 2013, 22:55:07 kirjoittanut ija »

Poissa okallio

  • Pro torppari
  • ****
Vs: Atmega8 eri versiot
« Vastaus #3 : 25 Kesäkuu, 2013, 00:39:22 »
Moi Ilkka,

kytkentähän on tämmöinen

http://gallery.mikrokopter.de/main.php/v/tech/BL_CTRL_1_2.gif.html?g2_imageViewsIndex=2

Sisäisellä kellolla mennään ja äkkiseltään tuossa konkkaa on "sopivasti" eli herkissä paikoissa löytyy ja perstuntumalta leiskasta ovat aika lähelläkin oikeeta paikkaa.

Herää kyllä resetistä vaan ongelmana on että vilkuttelee hälykoodeja 4/5/6x (joku -puolen feteistä ei kytke) tai 10x (ylivirta mitattuna shuntista initissä)  punaledillä ja ei suostu armautumaan. Hälykoodit siis tuolla sivun loppupuolella.

http://www.mikrokopter.de/ucwiki/BL-Ctrl_Fehlerbeseitigung

Eli säädin tsekkaa initissä onko kaikki vaiheet läsnä, kytkeekö kaikki fetit, paljonko menee virtaa per vaihe jne. Tässä tapauksessa ongelma on että virheet on ihan randomeita. Ja mitä oon ohmikertakäämimittarilla mittonu niin kytkentä fettien ja driveritransujen osalta ohmisesti ok. Eikä tuossa fettien osalta kovin mystinen kytkentä ole. Mulla on villi veikkaus että tuossa on ad-muunnoksen osalta ajan suhteen jotain käpyä tuon virranmittauksen suhteen mutta tää on todella hatara arvaus...

Poissa Sambas

  • Aloitteleva torppari
  • *
Vs: Atmega8 eri versiot
« Vastaus #4 : 25 Kesäkuu, 2013, 09:36:38 »
fuset samat molemmissa?

Poissa okallio

  • Pro torppari
  • ****
Vs: Atmega8 eri versiot
« Vastaus #5 : 25 Kesäkuu, 2013, 12:10:48 »
Bootloaderin olen molemmissa tapauksissa ladannut Kopter-Toolin ( http://www.mikrokopter.de/ucwiki/Expert/Bootloader ) kautta. Jos oon oikeen ymmäränyt niin tuon pitäisi ajaa fuset ym. avrduden kautta. Kummallakin kerralla oli sama tietokone ja sama versio Kopter-Toolista. Oisko noita fuseja pitänyt muuttaa?

Edit. Fuset ja loaderin saa sisään myös Ponyprogilla (http://www.mikrokopter.de/ucwiki/PonyProg) . Tuota en ole koittanut koska olen siinä uskossa että jos tuo Kopter-Toolin terminaali palauttaa tuon "V0.2:MKBL" niin homma on mennyt bootloaderin osalta putkeen???
« Viimeksi muokattu: 25 Kesäkuu, 2013, 12:18:38 kirjoittanut okallio »

Poissa okallio

  • Pro torppari
  • ****
Vs: Atmega8 eri versiot
« Vastaus #6 : 26 Kesäkuu, 2013, 20:56:08 »
Lopulta googletuksen tuloksena löytyi jos ei ratkaisu niin ainakin helpotus ongelmaan eli http://dren.dk/mk.html . Tuolta löytyneiden "debugging code a" ohjeiden mukaan käännetty softa toimi ainakin kymmenen kertaa ihan ok. Tuosta Int ref -hommasta en osaa tällä kokemuksella sanoa mitään mutta tuo ADC -arvon nosto tuntuis käyvän järkeen. Ilkka oli sikäli oikeassa jännitesyöttöä koskevassa asiassa että tuossakin ohjeessa oli laitettu resettiin lisää aikaa. Itse jätin fuset kuitenkin ennalleen. Kunhan vielä keksin miten saan itse käännetyssä softassa nopari-IDt tottelemaan jumppereita niin homma alkaa rullata.

 

Vastaavat aiheet

  Aihe / Aloittaja Vastauksia Uusin viesti
7 Vastauksia
3722 Lukukerrat
Uusin viesti 09 Syyskuu, 2008, 13:11:50
kirjoittanut Anders
9 Vastauksia
15268 Lukukerrat
Uusin viesti 22 Huhtikuu, 2015, 13:53:32
kirjoittanut Tohtori R