Olen ollut säätelemässä lämpömuovauskonetta jolla tehtiin elintarvikepakkauksia. Voin vakuuttaa että millään DIY-tyyppisillä lämmitys ja vakuumivirityksillä ei hyvää tule, jopa satojen tuhansien arvoinen automaattikone oli lämpötilojen ja lämmitysaikojen suhteen tosi tarkka säädettävä että muovikalvon paksuus pysyi joka puolella edes likikään samanlaisena...
Onneksi tässä käytössä paksuuden ei tarvitsekaan pysyä (edes likikään) samana! On aivan sama, onko jossain kohtaa kolme milliä ja toisessa kohtaa yksi. Kuori ajaa silti asiansa. Sen uskon että hyvin ohuita elintarvikepakkauksia tehdessä virhemarginaali on paljon pienempi.
DIY-vakuumiformausta vierestä seuranneena on siis pakko sanoa, että vakuuttelusi eivät vakuuta minua.
Hienosti onnistuu, hyvää tulee ja on kaiken lisäksi helppoa! Alkuun voi mennä pari levyä makkeliksi, kun lämmitysaika on liian pitkä tai liian lyhyt, mutta pienellä totuttelulla homma sujuu kuin lasten leikki. Isoja osia ei ilman kunnon lämmittimiä ja hyvää vakuumia voi tehdä, mutta juuri tuollaiset pienet parinkymmenensentin kappaleet onnistuvat sangen helposti kotikonsteinkin.