moottorin ja noparin väliltä en mäkään kauheesti kasvattais mutta pitäisin tärkeämpänä syynä kuitenkin häiriöitä. moottorijohdoissa vaikuttaa akkujännite jota katkotaan suht isolla taajuudella. ei semmosiin halua kietoa FBL purkkeja ja vastareita.
noparin ja akun väliltä ei tartte sekottaa edes induktanssia kuvioihin. pelkkä resistanssikin riittää jo kuvaamaan ihan hyvin. nopari kytkee moottorin vaiheita nopealla syklillä ja aina kun se kytkee tulee virtapiikki. se piikki pitää saada jostain. saahan sen tietty akusta mutta jos matkalla on pitkät piuhat mitkä vastustaa ni niihin tulee piikin aikana isompi jännitehäviö ja jännite laskee noparin päässä. sen takia siellä on konkat mutta niinku kaapeli sanoi niiden kyvyt on rajalliset. konkkavalmistajat ilmottaa esr arvoja jne mutta nyrkkisääntönä on kuitenkin se että mitä lyhyemmät ne piuhat siellä akun ja noparin välissä on sitä parempi.
en menetä kuitenkaan yöuniani tollasten 30cm johtojen takia. ei tartte liiotella. laittaa sitte vaikka paksumpaa jos joutuu jatkamaan pidemmäksi.
en tiedä kuinka kurantteja nää nyt on mutta esimerkiksi:
http://www.daycounter.com/Calculators/AWG.phtmlsanotaan että 12s noparin ja liittimen välillä on 30cm ja kahen liittimen välillä 5cm. akuissa on lisäksi 15cm per akku. kaikki johto on awg10 kokosta.
noparilta tulee 65cm ja akuista yhteensä 60cm eli johtoa on tossa setupissa 125cm. johdon resistanssi on 0.00328ohm/metri.
sanotaan että virta on piikeissä vaikka 250A jolloin jännitehäviötä tulee johdossa yhteensä.
0,000328*1,25=0,00041 0,00041*250=0,1025V ton ku muuten kertoo virralla saa tehon millä johto lämpiää. tekee 25.625W joka tekis tosta hetkessä tulikuuman jos kuorma olis tasasta.
nostetaas johdon koko AWG8 jolloin vastaavat arvot on. 0,064375V ja 16,09375W
eli yhtä kokoa isompi johto parantaa tilannetta jo huomattavasti. tosin tossa laskennassa kasvoi akkujenkin johdon koko mitä ei todellisuudessa tapahdu. akuissa onkin nykyään jostain syystä ihan naurettavan ohuet johdot vaikka tarroissa komeilee ihan uskomattomia arvoja.
toinen mitä kannattaa ajatella on liittimet. kattokaapas tota laskukaavaa. jos siinä liittimessä on vähänkin ohmeja niin se tehohan muodostuu siihen samalla kaavalla ohmien mukaan. esim 20W ec5 tms liittimessä sulattaa juotokset irti tosi nopeasti