Ilmeisesti se kuinka paljon servoon kohdistuu rasitusta tuollasen kanssa riippuu jalan ja servoarmin välisestä suhteesta. Eli kiinnityspisteiden välittämästä momentista. Mutta järkevällä suunnittelulla mahdolliset ongelmat lienee ohitettavissa. Eli jos vipusuhde on 10:1 tai 5:1 niin jälkimmäisessä on luultavasti pienempi rasitus servolle. Näin äkkiä miettien.
Vipusuhteen on pakko olla sellainen, että jalan liikerata riittää. Pitemmät jalat vaativat enemmän momenttia, mutta toisaalta pitkän jalan liikerata voi olla pienempi saman liikkeen tuottamiseen. Sen verran laskin, että suunnittelemillani mitoilla vaaditaan halvat voimaservot (n. 10 kg*cm momentti), jos kävelyn hoitaa yksinkertaisesti ilman alustan muodon huomiointia (silloin koko laitteen paino voi olla hetkellisesti kahden jalan varassa), mutta normaaliservot riittävät, jos tekee jalkoihin voima-anturit, ja huomioi alustan. Jälkimmäisessä tapauksessa maasto-ominaisuudetkin ovat omaa luokkaansa, mutta ohjelmointi tuottaa harmaita hiuksia. No, pitää joka tapauksessa tehdä homma ensin virtuaalisesti ja alkaa vasta sitten jauhamaan alumiinia ja poksauttelemaan transistoreja.
Sekin on yksi mahdollisuus, että panee servoon oman lisävälityksen, ja vaihtaa sen asennontunnistuspotikan toiselle akselille. Nuo normaalit servot ovat tarpeettomankin nopeita tällaiseen, mutta en ole löytänyt sellaisia halpoja servoja, joissa tuotettasiin suuri voima nopeuden kustannuksella. Muutenkin homma sai hieman vettä niskaan, kun luin netistä halpojen TowerPro-voimaservojen käyttäjien kokemuksia. Paremmat ovat hieman tyyriitä, tällä hetkellä ei viitsisi omaisuutta upottaa leikkikaluihin.