Kyselyn toisessa osassa selvitettiin mitä lennokkien alalajeja harrastetaan, kilpaillaanko ja mikä on päälaji jos harrastetaan. Lisäksi tässä osassa kysyttiin onko vastaajalla FAI-kilpailulisenssi. Kyselyssä käytetty alalajiluokittelu pohjautui alunperin lennokit.netin osiojakoon mutta sitä hieman muutettiin valmisteluvaiheessa erityisesti kopterien osalta. Taulukossa 2 on esittetty tämän osion tulokset.
Tuloksissa erottuu selvästi 5 suurta alalajia yli sadan vastaajan osuudella, erilaisten sähkölennokkien ollessa selvästi harrastetuimmat lajit. Koska lennokkiharrastajat harrastavat yleensä useaa alalajia, taulukossa 3 esitetään alajien määrä harrastajaa kohden; keskimäärin harrastaja harrastaa laskennallisesti yli neljää alalajia. Päälajina ilmoitettiin useimpia lajeja niin vähän, ettei niiden perusteella pysty tilastollisesti merkittävään analyysiin.
Ensimmäisessä osassa esiin tuodut osajoukot on muodostettu siten, että osajoukkossa liidokit ovat mukana kaikki ne jotka mainitsivat harrastavansa yhtä tai useampaa RC-liidokkilajia (sähkö-, termiikki, F3B-, heitto-, rinne-, GPS-kolmio ja hinattavat liidokit). Osajoukossa kopterit on puolestaan kaikki ne jotka mainitsivat harrastavansa yhtä tai useaa kopterilajia (Freestyle- ja 3D-kopterit sekä kopterien kilpailutoiminta). Osajoukossa multikopterit on puolestaan kaikki ne jotkailmoittivat harrastavansa multikoptereita ja/tai FPV-multikoptereita. Näin saatiin kolme yli sadan harrastajan joukkoa joissa on osaksi samoja harrastajia mutta tarpeet esim. lennätyskorkeuden suhteen ovat hyvin erilaiset.
Vastaajilla oli myös mahdollisuus ilmoittaa lajeja joita ei luettelosta löytynyt. Seuraavia lajeja ilmoitettiin tässä kohdassa (muutama selvä tapaus on siirretty asianmukaiseen kohtaan tulostaukossa):
- skaalakopterit (2)
- vesilennokit, ennätyslennot
- pienoismalliraketit (2)
- vapaastilentävät sisälennokit
- FPV-mikrokopterit
- mikrokopterit
- ilmakuvauslennokit
- kuumailmapallot
Osan viimeisessä kysymyksessä kysyttiin FAI-kilpailulisenssiä ja yhdistämällä vastaukset lajikohtaisiin kilpailutietoihin saadaan kooste joka on esitetty talukossa 4. Kaikkiaan lajikohtaisia kilpailee-vastauksia oli 126 ja 33 vastaajaa ilmoitti kilpailevansa useammassa kuin yhdessä lajissa. Kilpailulisenssistä on hyötyä vaikka ei kilpailekkaan koska sillä voi esim. todistaa tarvittavan vakuutuksen olemassaolon.