En nyt tiedä onko kyseessä tämän päivän vai menneen ajan laturi (valmistus lienee jo lopetettu kysyntä ongelmien vuoksi), vai lieneekö jopa aikaansa edellä, mutta kerron tarinan kuitenkin. Eli Hitec H4+ joka on olemassa myös Multiplexin nimellä. Laturi on nelikanavainen, jonka saman puolen kanavat voidaan yhdistää suoritusarvojen tuplaamiseksi. Jokainen neljä kanavaa antaa 8A / 150W eli rinnankytkettynä tietysti 16A / 300W. Vaihtoehtoina siis seuraavat: (4x8A) (2x16A) (1x16A + 2x8A).
Ensimmäiset laitteet olivat H4 ilman plus merkkiä 8A / 120W. Ensimmäisissä oli sellainen häiriö, että joskus laturi lopetti latauksen ja näytti fullia jännitteen ollessa alle 100%. Asia korjaantui uudella firwarella, mutta siihen vaadittiin Hitec HPP-21 vai 22 päivitys kikkare. Asia on saattanut harmittaa osaa asiakkaista. En osaa sanoa, onko päivitystä tarjottu isossa maailmassa ostoliikkeessä..
Yksi harmitus oli tuulettimet, jotka pyörivät täysillä pienessäkin kuormituksessa, siihenkin tuli parannus päivityksen myötä ja tuulettimet mukautuvat kuormitukseen. Muitakin asioita lienee päivityksillä korjattu ja toimintoja lisätty.
Perusmallin viimeisissä päivityksissä tuli tuki HV LiPoille sekä sisäisen resistanssin mittaus. Uusi tehokkaampi plussa malli sisältää kaikki toiminnot ja perus B6 käyttöliittymään tottuneelle toiminnot ovat todella laajat ja selvästikin vähintään seuraavaa sukupolvea viimeisten asetusten muisteineen ja akun tunnistuksineen. Kosketusnäyttöä tai rulla enkooderia ei ole, mutta painikkeita on enemmän kuin standardiksi muodostuneet 4, joten monipuolisten toimintojen seassa on luontevaa liikkua.
Kyllä se niin on että laite pitäisi olla mielellään paketista valmis ilman bugeja. Päivityksen pitäisi onnistua suoraan USB kaapelilla tai WiFillä tms. ettei asiakkaan täydy investoida erilliseen mokkulaan. Korjattavissa oleva softa bugi on toki rakenteellista vikaa mieluisampi. Mikäli laitteella on tarkoitus korvata useampia laitteita, kuten ehkä tällä, ei hinta saisi olla liian korkea. Turnigyltä erikseen ostettuna pieni nelikanavainen sekä 300W duo maksoi ehkä 200 dollaria yhteensä joten ~ 300 dollaria on tavallaan liikaa.
Mörssärikopterien latailuun kannattaa katsella muita vaihtoehtoja, mutta pienemmille laitteille ja sekalaiseen käyttöön mainio. Lisäksi alumiini materiaalina ja yleinen tuntuma on muovisia vaihtoehtoja parempi.