Sehän siinä onkin että koneen pitäisi toimia suoraan paketista, jos joutuu vaihtamaan kaikki sähköt niin sitten olisi ollut sama ostaa samantien parempi paketti.
Pitää osittain perua omia sanoja, nyt kun on enemmän kokemusta tästä v2 versiosta. Tästä saisi aikaiseksi kaksi täysin erilaista arvostelua, riippuen mihin vertaa. Yritänkin kommentoida enemmän aloittelijan näkökulmasta kuin parempiin kopuihin verraten, koska Belt on tarkoitettu ekaksi koneeksi.
Oli mukava yllätys, että tuli hyvät ohjeet lipon lataukseen ja idle vivun käyttöön, ja että idlevipu oli teipattu kahvaan kiinni ettei käy "mitähän tästä tapahtuu" kömmähdyksiä. Ohjeen kehotus käyttää vain Eskyn omia latureita on vähän turha, koska parempiakin latureita on, tosin hyvä sinänsä ettei joku ala millään nikkolaturilla lataamaan. Beltin oma ohje on kanssa ihan jees, englannin kieliset tekstit on kyllä paikoittain aika huvittavaa luettavaa. Jonkun internet sanakirjan avulla varmaan kääntäneet. Sivulla 25 oli virhe: "Rudder checking" kohdassa, keskimmäisessä kuvassa on lapakulmat nollassa, vaikka perässä pitäisi olla kulmia n. 6-8 astetta servoarmin ollessa 90 asteen kulmassa linkkiin nähden. Perä oli näin säädetty suoraan paketistakin.
Itse kone on kyllä vakiona todella helppo ottaa käyttöön, radioon patterit ja akku latauksen jälkeen kiinni ja eikun lentämään. Mukana tuleva laturi on melko huono verrattuna halpoihinkin näytöllisiin latureihin. 0.8A latausvirta on aika "old school", ja en tiiä onko mulla tossa joku vika kun kaks tuntia latasin eikä edes noussut jännite yli 12V. Onhan se tosin ymmärrettävää ettei kovin kummoista laturia pariin sataan euroon saa mahtumaan. Mutta vertauksena esim. HobbyKingin Turnipsi (Turnigy) maksaa pari kymppiä, pystyy lataamaan järkevässä ajassa, ja näytöltä näkee suoraan kuinka paljon mAheja akkuun menee.
Vakioasetuksilla kone on turhan herkkä aloittelijalle, liikaa liikealueita. Jos olisi tietokoneradio, niin D/R:ää saisi laskea ainakin 30% ja lisätä expoa 20-30%. Vakioradiolla ei noita voi säätää. Se radion hover pitch knobi on aika turha, sille olisi parempi käyttökohde D/R säätönä, toivottavasti joskus lisäävät radioon sellaisen. Konetta saisi rauhallisemmaksi painavammilla lavoilla, ja stabbaripainoilla. Voisi olla hyvä jos paketissa tulisi joko painavammat stabbilavat, tai lisäpainot stabbitankoon.
Seuraavaksi iskinkin kiinni Spektrumin AR6100E vastarin, ja bindasin omaan JR X9303H radioon. Mekaanisesti kone oli aika hyvin säädöissä, lavanpitimien linkkejä piti muuttaa jonkin verran, että sai lapakulmat sopivaksi kumpaankin suuntaan. Kaasukäyräksi heitin 100-100-100. Koetin myös Beltin vakio "hiilari"lavoilla, mutta lapaura oli aika pielessä. Säädin kaikki linkkejä aika reilusti, mutta ei auttanut lapauraa. Vaihdoin takas orkkis puulavat ja parani. Kateltiin niitä hiililapoja vähän tarkemmin, niin huomattiin halkeamia lavan päällä. Ne ei varmaan kyllä vaikuta lapauraan.
Beltti alkoi toimia ihan hyvin, kun sai säädöt kohdalleen tuolla omalla radiolla. Perä pitää kohtuullisesti, pystyy lentämään perä edelläkin ja tuntuu melko hyvältä verrattuna aikaisempiin halppiskoneisiin mitä oon koettanut. Gyron kanssa ei ole mitään driftausongelmaa kylmässä kelissä. Teho kevyeen 3Dhenkin ja yllättävän vakaasti lensi itseasiassa. Aion testata Belttiä vielä tuolla orkkis radiolla joku päivä, ja koettaa keksiä niksejä millä koneen saisi mahdollisimman hyväksi perus setupilla.
Netissä porukka spekuloi josko Beltin saisi toimimaan paremmin kopun sähköjen vaihdolla, mutta fakta on se, että radio aiheuttaa suurimman osan ongelmista. Vakkariservot on tarpeeksi nopeita ja vääntäviä. Sama juttu on vähän kaikkien RTF koneiden kanssa, helposti aletaan päivittämään väärästä päästä jos tulee ongelmia. Beltin radiossakin pelkkä D/R säätö olisi suuri parannus.
-op-