Tarkoitus oli kokeilla 4G6:lla selkälentoa Otahallissa, mutta ensimmäisen voltin sijasta tulikin ensimmäinen torppi
.
Korkeutta oli liian liian vähän ja looppi päättyi 3/4 voltin jälkeen suoraan nokka edellä kenttään. Ei vain kertakaikkiaan taipunut tarpeeksi liukkaasti. Vaurioita tuli jonkin verran: molemmat päälavat, main shaft ja pieniksi säpäleiksi hajonnut canopy. Alumiininuppi kiertyi rysäyksessä 10 astetta mutkalle mutta vääntyi kotona suhteellisen siististi takaisin ja on jälleen lentokuntoinen eikä kopteri edes tärise sen enempää kuin uutena. Alkuperäiscanopyn tilalla on nyt RCgroupsin sivuita tulostettu papericanopy. Ei yhtään hassumpi vaihtoehto sekään. Printtasin sen HP:n paksulle valokuvapaperille,joka tuntuu melko jämäkältä tavaralta. Ainoa miinuspuoli on, että papericanopyn kanssa en pysty käyttämään 30mm leveitä Zippy-akkuja.
Testasin Walkeraa myös ulkona. Tuulimittari jäi kotiin,mutta arvioisin, että tuulennopeus oli enintään 3-4 m/s. Yksi kokeilu riitti todistamaan, että 4G6 on pienessäkin tuulessa täysin kelvoton vaikka riittävän suuressa sisätilassa sitä on ihan kiva lentää. No, nytpä taas muistan miksi Gauini on flybarless. Se lentää paljon kovemmassakin puuskassa kuin juna. Flybarless rules!!!
Kuvassa vielä uusi papericanopy ja Gauin (tai siis MicroHelin) mixing armit paikalleen asennettuna. Uusissa on lyhemmät vipuvarret kuin alkuperäisissä, mista johtuen swash mixiä pitää kasvattaa reilusti. Luulen, että tämän modauksen suosio perustuu osittain harhaan. Osa modin tehneistä luultavasti uskoo, että kopterista tuli vakaampi - vaikka tosiasiassa rauhallisemmaksi muuttunut käytös johtuu nupin liikeratojen pienentymisestä. On siitä toki konkreettistakin etua, mutta isommalla swashmixillä ero alkuperäisnuppiin pienenee. Nupin kulmissa näkyy pientä röpelöä ja mustan tussin jälkeä, koska jouduin oikaisemaan sen tussin ja kärkipihtien avulla.
Edit: tässä vielä linkki sivulle,josta papericanopyn voi tulostaa:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1145751